Uro i Malawi

July 22, 2011
by
Benjamin Balder Bach

Onsdag og torsdag var der store oprør mod præsident Bingu wa Mutharika og hans regering i Malawi. Der meldes om 18 dræbte, og Storbritannien, USA og EU har fordømt politiets anvendelse af vold.

De landsdækkende demonstrationer var indkaldt af Malawis civilsamfund samt oppositionen og er fortsat spontant og decentralt efter onsdagens store, folkelige protester.

Det er ulovligt at demonstrere i Malawi, og det internationale samfund havde opfordret regeringen og politiet til at tillade demonstrationerne i onsdags; men der var alligevel udkommanderet politi for at standse dem. Især i den nordlige by Mzuzu (hvor regeringspartiets bygninger er placeret), har volden onsdag været udbredt. Politiet har skudt med skarpt og mindst 9 er dræbt og 44 såret, heriblandt flere børn.

Urolighederne er fortsat igen i dag, fredag.

Op til og under begivenhederne, er en avis samt de tre største radiostationer blevet lukket, og der meldes om overfald på journalister, mediefolk og talsmænd fra civilsamfundet. Vi tænker derfor på vores venner i landet, og vores ønske er, at vi som internationalt samfund følger begivenhederne og ikke lader dette smukke og ellers fredelige land i stikken.

Følg med på Google News:
http://news.google.com/news/section?pz=1&jfkl=true&cf=all&q=Malawi

...eller på twitter, #Malawi
http://twitter.com/#!/search/malawi

Container nr. 2 afsendt!

Malawi-tur i August 2011 (opdateret)

Back to blog index