Giv din Raspberry Pi 3 videre

July 2, 2019
by
Benjamin Balder Bach

Mange køber i disse dage en ny Raspberry Pi 4. Hvis du er en af dem eller kender nogen, så skynd dig at spørge: Hvad med den gamle Raspberry Pi 3? Skal den ligge i en skuffe indtil, den en dag smides ud?

Den er nemlig et værdifuldt undervisningsredskab for universitets studerende i Malawi allerede i dag. I 2018 mødte vi Joseph og Tchili, som var i gang med at bygge små hotspots til Mzuzu University's store campus. Internetforbindelsen til hele universitetet er 10 mbps delt med 3000 studerende plus forskere og undervisere. Det er således tæt på umuligt at tilgå videnskabelige kilder på internettet, når man f.eks. forsker, studerer, skriver opgaver, afprøver software, henter data mv.

Problemet med manglende båndbredde har Tchili og Joseph adresseret med et hjemmelavet digitalt bibliotek, så studerende kunne hente udvalgte ressourcer fra lokale hotspots på campus; men de havde kun en (1) Raspberry Pi 3.

Deres udfordring: En Raspberry Pi er alt for dyr (tænk på, hvis du selv skulle betale det 10-dobbelte), fragten gør det dobbelt så dyrt, og ofte ankommer forsendelserne ikke.

Tchili and Joseph with the Raspberry Pi 3

Hvis du har en velfungerende Raspberry Pi 3, som du gerne vil give videre, kan du sende den med posten til:

FAIR Danmark
Birkedommervej 31, 3. sal
2400 København NV

Du må meget gerne inkludere MicroSD-kort, oplader, case osv. hvis du har dette.

Samarbejde med Kromann Reumert

ICT Lab completed at Matapwata Secondary School

Back to blog index